MAG Galleries, Geislingen/Steige

The main roof area after completion in July 2002.
Conception

In order to blend the new 10.000 m² MAG galleries shopping development
in with the historic town of Geislingen, a design competition was commissioned.
The winning design provides the people of Geislingen with a new
public recreational area, with easy access via lifts, stairs, footbridges and
ramps.

The intensive green roof vegetation (seeded lawn, hardy plants,
shrubs and saplings) developed very quickly due to the efficiency of the
irrigation system. In the meantime, the climbing plants covered the vertical
lattices and fences which separate the intensive areas from the extensive.
The extensive vegetation (applied by hydroseeding) will achieve 60%
ground coverage after two growing cycles.

System Build-up